Glada barn i afrika

Edenred ❤️ CSR

Edenred Sweden deltar i många olika CSR-projekt för att förbättra och underlätta för människor och miljö. Förutom långsiktiga samarbeten med bland annat UNHCR och Barnfonden, tar vi olika initiativ, ofta kopplat till kampanjer. Inom koncernen har vi också en gemensam dag världen över kallad IdealDay där varje land väljer ett lokalt projekt inom en av de tre grundpelarna IdealPeople, IdealPlanet och IdealProgress.

2019 fick Edenred Group CSR Rating Gold av EcoVadis som utvärderar och betygsätter företag som arbetar med hållbarhet i hela världen. Metoden som används bygger bland annat på internationella CSR-standarder som GRI (Global Reporting Initiative), UN Global Compact och ISO26000.

Läs mer om Edenreds CSR-policy här

Logga UNHCR

UNHCR

För varje lunch som betalas med vårt kort hos en av våra partners, skänker vi pengar till Sverige för UNHCR. Samarbetet som påbörjades under 2019 har hittills gett oss möjlighet att skänka över en miljon kronor. Siffran för 2021 var 465 017 kronor. Tack Sverige för UNHCR för att vi får hjälpa er att hjälpa!

Logga Min Stora Dag

Min Stora Dag

Vi skippade Black Friday-rabatter för våra Delicard gåvokort. Istället skänkte vi 10 kronor per sålt kort till Min Stora Dag, en organisation som skapar glädjefyllda upplevelser för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Kampanjen pågick under tre dagar och gjorde att vi kunde skänka 49 710 kronor. Tack Min Stora Dag för möjligheten att vara med!

Logga BRIS

Bris

Under hela oktober skänkte vi 25 kronor för varje sålt Delicard Unlimited till Bris. Summan vi kunde överlämna när kampanjen var slut var hela 116 800 kronor. Vi hoppas att vi därigenom bidragit till att fler barn kan få den barndom de har rätt till. Tack Bris, vi återkommer med nya idéer!

Logga Barncancerfonden

Barncancerfonden

För många företag är det viktigt att kunna ge en gåva till de anställda samtidigt som de vill skänka pengar till välgörenhet. Delicard gåvokort ger den möjligheten. Om köparen lägger 5 kronor extra per kort, lägger vi till lika mycket och 10 kronor går då oavkortat till Barncancerfonden. Samarbetet har pågått under många år och för 2020 var den donerade summan 131 010 kronor.

Logga Barnfonden

Barnfonden

Vad väljer man när man får ett gåvokort med upp till hundra härliga val? En del väljer att skicka gåvans värde vidare till Barnfonden. Organisationen ingår i det globala nätverket ChildFund Alliance som består av tolv barnfokuserade biståndsorganisationer från lika många länder. Barnfonden har funnits med som val på våra gåvokort under många år och summan vi kunde överlämna för 2020 var 467 680 kronor.