Alla frågor

Behöver jag en PIN-kod för att betala med Apple Pay?

Vi rekommenderar att använda Touch ID för Apple Pay för högsta möjliga säkerhet. Om den funktionen inte är tillgänglig går det bra att använda din PIN-kod i din iPhone.

Behöver jag ha internetuppkoppling (WiFi eller 3G) för att betala med Apple Pay?

Nej du behöver inte vara uppkopplad för att betala genom Apple Pay.

Hur beställer jag Ticket Rikskuponger?

När du tecknat ett avtal med oss och fått dina inloggningsuppgifter kan du göra din beställning direkt i vårt webbverktyg.

Gå till sidan Beställning för att ladda ner ditt kundavtal.

Vid frågor, kontakta kundservice
08-681 81 60

arbetsgivare@ticketrikskuponger.se

Hur betalar man med Apple Pay?

Du kan använda Apple Pay på alla matställen där Rikskuponger accepteras och som har en NFC-terminal (Near Field Communication). Att betala med Apple Pay är enkelt; efter att beloppet har skrivits in i terminalen för du bara din telefon närmare terminalen och bekräftar ditt köp med hjälp av Touch ID eller din PIN-kod för din Apple-enhet. När transaktionen är genomförd syns den både i Wallet- och Rikskuponger-appen.

Hur börjar jag prenumerera på Apple Pay?

Du behöver ingen prenumeration för Apple Pay och det är helt gratis för alla Ticket Rikskuponger-användare. För att använda Apple Pay behöver du ha en kompatibel enhet och ha lagt till ditt Rikskuponger-kort i Wallet-appen i din iPhone, i Inställningar på din iPad eller i Watch-appen i din Apple Watch (se separat fråga om kompatibla enheter)

Hur fungerar subventionen för måltidsförmånen?

Arbetsgivaren väljer hur stor del av förmånen som subventioneras, vanligen 40-60 %, men den kan förstås vara 100 %. Lunchförmånen är inte semesterlönegrundanden och är därför ca 10% billigare än kontant lön. Lunchförmånen behöver heller inte ligga till grund för sjuklön eller tilläggspension. Arbetsgivaren betalar arbetsgivareavgift på subventionen och den anställde förmånsbeskattas på den subventionerade delen, som ett nettolöneavdrag.

Hur följer jag mina transaktioner med Apple Pay?

Transaktioner som du gör via Apple Pay kan du se i Rikskuponger-appen eller genom att logga in på rikskuponger.se, precis på samma sätt som när du betalar med kortet.

Hur kan mina anställda få reda på sin PIN-kod?

Enklast är att start vår app, klicka på kugghjulet och därefter på ”PIN-kod”. Tänk på att du måste ange ditt lösenord för att komma åt funktionen. Har du glömt ditt lösenord? Klicka här.

Du kan också logga in på webben, gå vidare till Mitt konto, PIN-kod och följa instruktionerna.

Hur mycket kostar Apple Pay-tjänsten?

Apple Pay är helt gratis och finns tillgängligt för alla med ett Rikskuponger-kort.

Hur registrerar jag mitt Rikskuponger-kort i Apple Pay med min Apple Watch?

När du har registrerat ditt Rikskuponger-kort i Wallet-appen i din iPhone, ha din Apple Watch redo och lås upp den. Öppna därefter Watch-appen i din klocka och välj Wallet och Apple Pay. Klicka på "Lägg till" och skriv sedan in kortuppgifterna som efterfrågas. Tryck på nästa och läs och acceptera sedan användarvillkoren. Till sist, välj att få din verifieringskod via mejl till den adress du har registrerad hos Rikskuponger eller ring vår kundtjänst på 08-6810000.

Hur registrerar jag mitt Rikskuponger-kort i Apple Pay med min iPhone?

Säkerställ först att du har aktiverat ditt kort, se aktivering. Öppna Wallet-appen och klicka på "Lägg till kort" och sedan på "Nästa". Skriv in dina kortuppgifter och läs och acceptera användarvillkoren. Välj därefter att få din verifieringskod via mejl till den adress du har registrerad hos Rikskuponger eller ring vår kundtjänst på 08-6818160.

Hur vet jag om en betalning accepterades eller avvisades?

Dina senaste transaktioner kan du se i Wallet-appen men på samma sätt som för kortet så står det på kvittot du får från betalningsmottagaren om transaktionen godkändes eller avvisades.

Hur vet jag om en restaurang har en NFC-terminal?

Du ser det genom NFC-symbolen NFCpå betalterminalen.

Jag har redan ett annat kort registrerat i Apple Pay, kan jag lägga till mitt Rikskuponger-kort också?

Ja. Du kan ha flera kort registrerade i Apple Pay. Du har då möjligheten att ha ett av dem som förvalt.

Jag har tappat/blivit av med min iPhone

Besök www.icloud.com, logga in med ditt Apple ID, och använd "Hitta min iPhone" för att ta bort alla dina registrerade kort i Apple Pay. Efter det kommer du inte längre kunna använda varken din iPhone, iPad eller MacBook för att betala i Apple Pay.

Jag har tappat/blivit av med mitt Rikskuponger-kort

Om du har tappat bort eller blivit av med ditt Rikskuponger-kort bör du genast spärra det genom Rikskupongers app eller genom att logga in på rikskuponger.se. Ett nytt kort levereras inom 3-6 arbetsdagar.

Kan de anställda se sina transaktioner?

Ja, via sitt webbkonto kan de anställda se sina transaktioner under Mina sidor. De kan också se sina transaktioner via vår app som kan laddas ner via Windows Phone Store, App Store eller Google play.

Kan de anställda se sitt saldo?

Ja, via sitt webbkonto kan de anställda se sitt saldo under Mina sidor. De kan även ringa till talsvar 08-681 81 37.

Saldot går även att se i vår app som kan laddas ner via Windows Phone Store, App Store eller Google play.

Kan de anställda spärra sitt kort?

Ja, via sitt webbkonto kan de anställda spärra sitt kort under Mina sidor. Det går också bra att spärra kortet via vår app som kan laddas ner via Windows Phone Store, App Store eller Google play.

Kan de anställda ändra PIN-kod?

Ja, det går bra att ändra PIN-koden i närmaste Bankomat.

Kan jag göra in-appbetalningar med Apple Pay?

Ja. Vissa appar erbjuder möjligheten att betala med Apple Pay. I så fall kan du när väljer betalningsmetod välja att använda Apple Pay och sedan bekräfta ditt köp genom Touch ID.

Kan personalen själv sköta beställningen?

Ja, arbetsgivaren kan överlåta till personalen att beställa sin förmån Ticket Rikskuponger. Personalen kan då tacka ja eller nej till kort eller laddning eller både och. Arbetsgivaren sätter upp vilka förmånsregler som ska gälla för personalen, t ex vilket belopp de ska få varje månad, och skapar laddningar.

 

Kontakta oss för mer information:

08-681 81 60
arbetsgivare@ticketrikskortet.se

Sparar Apple min data?

Dina transaktioner är konfidentiella med Apple Pay. Transaktionsinformationen sparas aldrig. Bara de senaste köpen visas i Wallet-appen.

Sparar de anställda något på att använda Rikskuponger?

Förutom en bra uppmuntran till den viktiga lunchpausen, tjänar man även ekonomiskt tack vare arbetsgivarens subvention. 

Genom att använda vår kalkylator kan du se hur mycket den anställde sparar på att använda förmånen.

Sparar företaget något på att erbjuda Ticket Rikskuponger på kort?

Tack vare att subventionen inte är semesterlönegrundande så är det ca 10% billigare för företaget än kontant lön. Dessutom bidrar lunchförmånen till att öka effektiviteten och känslan av gemenskap hos personalen.

Vad har ni för betalningsalternativ?

Autogiro - Då betalningen har dragits via autogiro utbetalas förmånen till personalen. Fördelen med autogiro är att det alltid blir samma antal betalningsdagar.

Förskottsfaktura - Då förskottsfakturan är betalad utbetalas förmånen till personalen. 

Vad händer när giltigheten på mitt kort går ut?

Logga in på ditt webbkonto rikskuponger.se och kontrollera så att postadressen stämmer, ändra om nödvändigt och glöm inte att klicka på Spara. Ett nytt kort kommer att skickas till dig några veckor innan kortet går ut och informationen i Apple Pay kommer automatiskt att uppdateras.

Vad händer om jag uppdaterar iOS?

iOS-uppdateringen har ingen påverkan på de kort du har registrerade i Apple Pay.

Vad händer om jag återställer iTunes?

Om du gör en full återställning av iTunes kommer dina registrerade kort att tas bort ur Apple Pay. Korten i Apple Pay sparas aldrig.

Vad är Apple Pay?

Apple Pay gör att du kan betala din lunch med hjälp av din iPhone, Apple Watch eller iPad enligt samma regler som gäller för Rikskuponger-kortet.

Var kan de anställda använda Ticket Rikskuponger-kortet?

Kortet fungerar som ett vanligt betalkort och gäller på i princip alla Sveriges ca 23 000 restauranger och ca 4000 mataffärer som accepterar kort som betalningssätt.

Var kan jag använda Apple Pay?

Nätverket är detsamma som för Ticket Rikskuponger och du kan använda Apple Pay på alla matställen som har en NFC-terminal (Near Field Communication).

Vem ska jag kontakta om jag behöver hjälp?

Om du behöver hjälp med någon av dina Apple-enheter eller med appar relaterade till Apple, vänligen kontakta Apple. Om du behöver hjälp med registreringen av ditt Rikskuponger-kort eller har frågor om transaktioner gjorda med Rikskuponger-kortet, vänligen kontakta kundserice på 08-681 81 00 eller mejla kundservice@ticketrikskuponger.se.

Vilka enheter är kompatibla?

Apple Pay fungerar med iPhone X, iPhone 8 & 8 Plus, iPhone 7 & 7 Plus, iPhone 6s & 6s Plus, iPhone 6 & 6 Plus, iPhone SE, iPad Pro, iPad Air 2, iPad mini 3 & iPad mini 4, Apple Watch, MacBook Pro med Touch ID.

Vilket belopp är vanligast?

De flesta väljer att följa Skatteverkets rekommenderade lunchvärde, för 2017 är det 90 kr/arbetsdag.

Är betalningarna säkra?

Ja. Din kortinformation sparas aldrig i din Apple-enhet och när du betalar överförs heller aldrig informationen till betalningsmottagaren. Istället tilldelas Apple Pay en unik token för att varje transaktion ska hållas säker och konfidentiell.