I gott sällskap av en lunchlåda!

När vi plötsligt måste jobba hemifrån. Varje dag.

Sallad på lila bakgrund

Situationen som uppkommit på grund av Coronaviruset vänder upp och ner på allt. Det vi kan hoppas på är att det vi kallar normalt snart kommer tillbaka men till dess gäller att skapa ett nytt normalt. Så gott det går i alla fall.

Till det nya hör att nästan alla som kan jobbar hemifrån. Vi ska vara tacksamma över möjligheten. De som arbetar med att upprätthålla strukturer och funktioner i samhället – vård, kollektivtrafik, renhållning och många andra branscher – har det på många sätt svårare. Deras nya normala innebär att utsätta sig för smitta. Eller att inte ens längre ha ett jobb att gå till. Vi är många som känner extra med dem.

För oss med tillfälliga hemmakontor gäller det att gneta på. Allt går. Eller i alla fall det mesta. Men den mjuka kontorsstolen är saknad. Och alla spontana möten i korridorer och kontorskök. Man får peppa sig själv och slänga iväg några hjärtan och smileys på någon chatt med jämna mellanrum.

Och lunchrasten. Outsägligt tråkig. Och även om det är oartigt att prata med mat i munnen, kanske ett digitalt lunchmöte kan göra susen. Kollegor. Skratt. Small talk. Vi behöver det. Lika mycket som vi behöver mat. En bra idé är därför att också beställa hem en lunchlåda. Vårt kort gäller på många online-tjänster, bland annat Foodora, men också på många andra matställen. Just nu erbjuder fler än vanligt utkörning av mat till dörren. Utnyttja det. Både för din och för restaurangbranschens skull.

Nu tar vi hand om varandra på det sätt vi kan. Och igen, vi hoppas på att det vi tidigare kallade normalt, ibland också tråkigt, snart är tillbaka. Vi kommer att omfamna det på ett helt nytt sätt.

Relaterade artiklar