Kom igång med träningen!

Här tipsar vi om några roliga friskvårdsaktiviteter du kan prova för att komma igång med träningen!

Person på gym

Glöm inte att utnyttja ditt friskvårdsbidrag till något som ger dig både glädje och träning. Här hittar du några tips om du känner dig vilsen och sugen på något nytt!

Fäktning

Har du någonsin funderat på att testa fäktning? Fäktning tränar din koordination, kondition, rörlighet, balans och utmanar dessutom ditt taktiska tänkande. Testa och se om det kan vara din grej!

Dans

Lär dig att dansa bugg, hip-hop eller kanske modern balett. Dans är en rolig motionsform som verkligen utmanar din rörlighet, koordination, smidighet, taktkänsla, kondition och ibland även styrka. Nästan alla kan hitta en dansform som passar och utmanar!

Kampsport

Karate, judo, MMA, brottning, boxning eller muay thai? Det finns en uppsjö av kampsporter att prova på för den som är intresserad. Med kampsport får du mångsidig träning – både styrka, koordination, rörlighet, kondition och balans utmanas och förbättras av kampsport.

Korpenligor i fotboll, bandy, basket och handboll

Har du en gång i tiden älskat att dribbla boll, slå straffar eller kasta 3-poängare? I så fall kan det kanske vara dags att prova igen och se om det fortfarande gör dig lika glad? I korpen får du träffa nya vänner, känna laganda och förbättra din kondition. Så damma av klubbor, skor eller vad det nu är och hitta ut på plan!

Hitta en rutin

När du har hittat något du tycker är kul som du vill fortsätta med, hitta en rutin! Fasta träningstider och kompisar som väntar på dig är bra om du har svårt med disciplinen. Tränar du ensam, sätt upp mål och ha avstämningar med en PT så blir det svårare att fuska. Och kom ihåg, du tränar för att du ska må bra, inte för att någon annan ska göra det.

Utnyttja friskvårdsbidraget

Får du friskvårdsbidrag från din arbetsgivare? Du vet väl att alla aktiviteterna vi tipsat om ovan, och många många fler, går att betala för med ditt friskvårdsbidrag? Vill du slippa göra utlägg för dina friskvårdsaktiviteter och göra det ännu enklare för din arbetsgivare att administrera det hela får du gärna tipsa om oss.

Relaterade artiklar