Ofrivilligt hemmaliv och frivillig motion.

Kvinna motionerar

Vi är hemma nu. För att vi ska vara det. Behovet av rutiner och rörelse ökar. Att Coronaviruset tvingar oss till ett mindre, och mer instängt, liv är en sak. Att bli en soffpotatis en helt annan. Och nu när vi inte springer till bussen, inte går till lunchhaket, inte lämnar kontoret för möten och inte ens tar oss till en aw, fest eller skönt kompishäng, behöver vi anstränga oss extra. Både när det gäller att motionera och för att hitta en aktivitet som fungerar.

En sak är säker. Möjligheterna finns. Låt alltså inget stoppa dig om du känner dig frisk. Vad sägs om morgonyoga? Bra grej. Och, en mycket mjukare start på dagen än T-banan, tåget eller bilkön. Kör dina asanas eller häng på en digital Solhälsning. Online-utbudet är nästan obegränsat.

Har du ett utegym i närheten? Då så! Frisk luft, träning och gratis. Tre flugor i en smäll. Och även om du ska hålla avstånd även där kan det vara skönt att se andra människor. Andra än de du bor med vill säga.

Ta en golflektion, hyr en kajak eller ta en skogstur på en islandshäst. Löprunda funkar också. Eller släng dig bara ner på närmaste gräsplätt och kör situps, armhävningar, plankan och utfall.

De flesta träningsanläggningar håller också öppet, om än med andra scheman och regler än vanligt. Och känner du dig symptomfri och har koll på handhygien, avstånd och annat vi behöver tänka på nu, gå dit. Träna, svettas och njut.

Var kreativ när det kommer till när, var och hur du tränar. Om du får ditt friskvårdsbidrag insatt på ett kort från Edenred kan du betala för din aktivitet hos så gott som alla som erbjuder godkända friskvårdsaktiviteter och som har en betalterminal.

Så håll ut. Och håll igång. Motion lönar sig alltid!

Relaterade artiklar