Tips på aktiviteter för dig med friskvårdsbidrag

Se till att få ut max av ditt friskvårdsbidrag och ägna dig åt något du tycker är roligt. Här har vi listat 10 grymma aktiviteter för dig att prova på.

Människor på gymmet

Har du friskvårdsbidrag genom jobbet? Är du osäker på hur du får använda det?

Det har blivit enklare och många fler aktiviteter än tidigare är godkända som friskvård. Skatteverket skriver mer i detalj om vad som gäller, läs gärna mer här. Vill du däremot ta en genväg och läsa om några, tycker vi, roliga saker du kan göra, kan du läsa nedan.

10 roliga aktiviteter att använda ditt friskvårdsbidrag till

Nedan kan du läsa mer ingående om de olika aktiviteterna och tjänsterna du kan använda ditt bidrag till. Eller klicka direkt här nedan på den aktivitet du tycker låter spännande.

Friskvårdsbidrag till golf

Efter en dom från Högsta förvaltningsdomstolen den 12 januari 2018 står det klart att golf godkänns att använda sitt friskvårdsbidrag till. Så för dig som tycker att en greenfee är lite väl dyr, nu kan du använda ditt friskvårdsbidrag till en runda (max 1000 kronor). Och om du inte vet vad en greenfee är kanske det är hög tid för dig att testa golf. Friskvårdsbidraget kan användas bland annat till golfträning, golfkurser, golflektioner och årlig spelavgift. Vill du hellre träna på egen hand på en driving-range? Helt okej enligt Skatteverket. Ut och svinga!

Friskvårdsbidrag till naprapat, kiropraktor eller massage

På frågan huruvida man kan använda sitt friskvårdsbidrag till att besöka en naprapat eller kiropraktor så är svaren både ja och nej. Enligt Skatteverkets regler är ”naprapati” som aktivitet inte en skattefri förmån, dock är ”naprapats massagebehandlingar av enklare slag” tillåtna, samt ”massagebehandlingar av enklare slag” utförda av naprapater, fysioterapeuter eller kiropraktorer tillåtet. Massage, kontorsmassage och/eller kroppsmassage är även tillåtet att använda sitt friskvårdsbidrag till.

Friskvård nedför och uppför skidbacken

Sedan årsskiftet 2017-2018 är det tillåtet att använda sitt friskvårdsbidrag till skidåkning, utförsåkning och längdskidor. Bland annat kan du betala liftkort med friskvårdsbidrag eller betala säsongskort på någon skidanläggning. Det är även tillåtet att använda bidraget till privatlärare och skidträning. Dock får inte det enskilda träningstillfället kosta mer än 1000 kronor per tillfälle.

Testa på ridsport!

Från 1 januari 2018 är ridning en godkänd aktivitet för arbetsgivare att erbjuda skattefritt till sina anställda. Friskvårdsbidraget kan alltså användas till lektionsridning, voltige eller för att anlita en tränare till en egen häst. Det är också tillåtet att använda friskvårdsbidraget till ridhusavgift.

Fixa gymkort med ditt friskvårdsbidrag

Många använder sitt friskvårdsbidrag till ett gymkort. Fördelen med gym är självklart att du på en och samma plats har flera olika träningsaktiviteter. Ytterligare en fördel är att du helt kan bestämma själv när det passar dig att träna. Med gymkort behöver du inte välja bort något utan kan se till att styrketräna, springa, gå på pass – allt med ditt friskvårdsbidrag och precis när det passar dig.

Personlig tränare

Du kan använda ditt friskvårdsbidrag till att anlita personlig tränare. Och det kan finnas ett flertal olika fördelar med det. Dels kan du se till att du tränar på rätt sätt och undviker onödiga skador. En personlig tränare kan också guida dig till ett träningsschema som passar för dig och för vad du vill åstadkomma.

Yoga – träning för alla

Varför inte testa yoga? Bli mer närvarande genom att fullständigt fokusera på din andning och på rörelser som på olika sätt påverkar styrka och smidighet. Yoga kan vara allt från behagligt till riktigt utmanande; hatayoga, ashtangayoga, yinyoga och restorative yoga är bara några av många former. Friskvårdsbidraget fungerar till allt som faller under yoga.

Tennis som friskvårdsaktivitet?

Varför inte utnyttja ditt friskvårdsbidrag till att spela tennis? Racketsporter som badminton, bordtennis, squash och tennis är helt godkända att använda friskvårdspengarna till. Eller passa på att testa på den ganska nya sporten padel? Kanske har du varit sugen på en racketsport men aldrig blivit introducerad? Ännu bättre – använd ditt friskvårdsbidrag till några lektioner!

Varför inte springa ett lopp?

Delad glädje är dubbel glädje. Så varför inte använda ditt friskvårdsbidrag till ett motionslopp? Få med några kollegor och anmäl er som ett företagslag så kan du använda friskvårdsbidraget till startavgiften.

På med bowlingskjortan!

Det finns betydligt fler idrotter som kan vara mer fysiskt ansträngande än bowling, men faktum är att bowling är godkänt av Skatteverket att använda sitt friskvårdsbidrag till. Så varför inte? Förena nytta med nöje och gör det gärna ihop med kollegorna!

Relaterade artiklar