Äta ute va?

lunch ute

Nu sopas det fint på trottoarer och torg och uteserveringarna poppar upp. Skiftet älskas av våra vinterbleka näsor. Lunch ute är ett lika säkert vårtecken som tranor, motorcyklar och småkryp. Om man vill komma bort en bit från restaurangsorlet, kan man med fördel lägga beslag på en parkbänk, kajkant eller gräsplätt. Och då gäller hämtmat eller egen låda. Här kommer tips och inspiration. Vi har utgått ifrån att det ska vara gott, ganska nyttigt och enkelt men har också gjort en del avsteg från det då vi tycker att våren är värd att firas. Och glöm inte att en pappersmugg med kaffe mot en varm husvägg kan vara vad andra benämner meditation eller mindfulness. Njut!

Sushi
Klassisk ta-med-mat. Välj mellan tonfisk, räkor, lax och avokado. Hade du ätit lunch här för trettio år sen hade alternativet inte funnits. Konstig tanke.

Wrap
Finns i hur många varianter som helst enligt principen att allt som går att äta går också att fylla en wrap med. Ta med en extra servett, wrap-fläckar är sällan något att glädjas över. Tips; babyservetter är ofta effektiva fläckborttagare på både bomull och på känsliga material. Testa!

Sallad
Bra för dig som vill äta lätt och tänker på badsäsongen. Precis som med wrap finns det hur många varianter som helst. Med quinoa eller matvete som bas blir det både mättande och proteinrikt.

Grillad kyckling
Har en självklar plats i picknick-korgar och lunchnävar. Kan ätas rakt upp och ner eller tillsammans med ett gott bröd.

Pizza
Näringsmässigt är det inte bingo, men att det är gott råder inga som helst tvivel om. Dessutom börjar det dyka upp pizzor med bottnar gjorda på till exempel riven vitkål, så håll utkik efter nya tidens pizzor. Kan vara något!

Poké bowls
En ganska ny favorit. Gör egen eller köp färdig. Ris med marinerad fisk, krispiga grönsaker, kanske lite mango och en dressing med lite drag i.

Glass
Finns inte med på någon lista över nyttiga livsmedel. Men kör ändå. Ät något nyttigt först så blir det balans. Det är det livet handlar om. Att skapa bra balans. Även när det kommer till luncher.

Relaterade artiklar