Arlas alla tusen tack!

I våras bestämde Arla Foods att de ville göra något extra för de anställda och för deras insatser under coronapandemin. Alla – oavsett om de jobbat på kontor eller hemifrån, på mejerier eller i lastbilar – hade på olika sätt haft utmaningar under pandemin.

kor på en äng

”Det kändes väldigt viktigt att göra det samtidigt som det var svårt att komma på ett bra sätt. Vi har flera tusen anställda här i Sverige så det var inte helt lätt att hitta något som var lika bra för varje enskild person”, säger Anderas Jägermon, HR-generalist inom löner och förmåner på Arla Foods.

Edenred har sedan tidigare Arlas förtroende när det gäller lunchförmån. Alla fast anställda kan genom den äta billigare, oavsett om de har personalmatsal, går ut och äter eller gör lunchlåda. Andreas kände till att Edenred också hade ett gåvokort och kom på att det kanske var där lösningen fanns.

”Jag kände till Delicard. Men inte på detaljnivå. Jag kollade, läste och tog kontakt med Charlotte Borg, min kontaktperson på Edenred. Allt föll på plats. Vi kunde få ett gåvokort som var anpassat till oss, alltså vi kunde ändra och önska lite som vi ville. Vi fick göra ett kort med fler val än standard. Vi fick också möjlighet att ändra i sortimentet, alltså bland alla gåvor. Men det gjorde vi inte. Vi kom fram till att det redan var en perfekt blandning och att alla som fick kortet skulle kunna hitta något de gillade.”

Framsidan på kortet gjordes om så att det helt och hållet andades Arla. Genom en tryckt text inne i kortet framfördes ledningens tack så att det också blev personligt och i början av sommaren trillade kortet ner i alla anställdas brevlådor.

”Konceptet växte längs vägen. Jag ville verkligen att det här skulle genomsyras av värme och omtanke och i och med att vi fick vara med och påverka så mycket, blev det också så. En snyggt förpackad lösning där någon har tänkt på allt. Också det praktiska. Edenred tog hand om allt i samband med utskicket. De kuverterade och postade alla kort. Allt bara flöt på. Upplevelsen för de anställda är det absolut viktigaste, men att också jag hade en bra känsla genom hela processen blev ett stort plus.”

Vi på Edenred är glada över att vi fick förtroendet att förmedla Arlas alla tusen tack och att vi varje månad får medverka till att alla deras anställda får ett mer förmånligt lunchliv. Tack!

Relaterade artiklar