Vi är glada över att kunna bidra till en bättre värld genom UNHCR!

food and relief items in kenya during pandemic

Ett varmt tack till alla våra kunder, användare och partners!

Under 2020 kunde vi skänka 414 873 kronor till Sverige för UNHCR. Tillsammans med det vi skänkte under våra första samarbetsmånader 2019, är vi nu uppe i hela 560 712 kronor. Vi är så tacksamma för att så många betalar sina luncher hos anslutna restauranger och matbutiker då det ger oss möjlighet att hjälpa. Läget var akut på många platser i världen redan innan coronavirusets framfart. Att UNHCR:s vanliga arbete med att dela ut nödhjälp och skydda flyktingars rättigheter nu också omfattar kampen mot att stoppa spridningen av coronaviruset bland världens mest utsatta människor, gör allas vår hjälp viktigare än någonsin. Tack!

 

Läs om UNCHR:s arbete med covid-19 här.

 

Foto: UNHCR / Samuel Otieno

Barn bär förnödenheter från UNHCR på axeln

Tillsammans skänkte vi 145 877 kronor 2019!

I september 2019 påbörjades vårt samarbete med Sverige för UNHCR. Varje gång vårt kort används på en restaurang, ett café, i en matbutik eller annat matställe som är anslutet till oss, skänker vi pengar till organisationen. På fyra månader blev summan som vi kunde skänka vidare 145 877 kronor. Samarbetet kommer att fortgå och vi hoppas att vi under 2020 minst kan tredubbla beloppet.

 

Läs gärna pressreleasen som du hittar här!

 

Foto: UNHCR/Mohammed Al Hasani

Foto: Roger Arnold

Din lunch gör alltså skillnad!

Varannan sekund tvingas en människa fly undan krig, konflikter och naturkatastrofer. UNHCR finns på plats världen över med bland annat tält, mat, vatten och sjukvård. Totalt räknar man med att det idag finns ca 70,8 miljoner människor som har lämnat sina hem, ibland också land, bakom sig.

Nu kan du vara med och hjälpa dem. Varje gång du använder ditt lunchkort inom vårt nätverk bidrar vi till UNHCR:s verksamhet. Målet är att generera 200 måltider per arbetsdag vilket betyder ca 50 000 stycken per år.

I vår app MyEdenred hittar du alla anslutna handlare och partners.

Foto: UNHCR/Mohammed Al Hasani

Foto: UNHCR/Adam Möller

Om UNHCR

UNHCR, FN:s flyktingorgan, leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse, bland annat genom att ge livräddande nödhjälp, skyddande av grundläggande mänskliga rättigheter och framtagande av lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

UNHCR grundades 1950 och är idag en av världens främsta humanitära organisationer med 10 800 anställda i 134 länder. UNHCR har belönats med Nobels fredspris 1954 och 1981.

Läs gärna mer på: sverigeforunhcr.se

Foto: UNHCR/Adam Moller