Två kvinnor lagar mat i stor kastrull

Vi är glada över att kunna bidra till en bättre värld genom UNHCR!

lastbilar i afghanistan

Fler goda luncher gav ytterligare 119 080 kronor!

Kvartal två gav oss möjlighet att skänka ytterligare 119 080 kronor till Sverige för UNHCR. Som alltid skänker vi pengar för varje transaktion gjord hos våra partners och de tre senaste månaderna var inget undantag. Det betyder att vi nu sammanlagt har skänkt 1 383 181 kronor sedan starten 2019. Tack Sverige för UNHCR för att vi får vara och hjälpa!

 

Foto: UNHCR / Shaheryar Anjum

unhcr roger arnold

1,2 miljoner kronor

Vi gillar att sammanfatta kvartal i siffror. Speciellt när det kommer till summan vi skänker till Sverige för UNHCR. Som alltid bidrar varje korttransaktion hos våra lunchpartners och i mars fick vi också hjälp från mottagare av Delicard gåvokort. Summan blev hela 238 333 kronor. Det här betyder att vi sedan samarbetets start nu har bidragit med 1 264 101 kronor.

 

Foto: UNHCR/Roger Arnold

UNHCR i Ukraina

Hjälp Ukraina - vi dubblar!

Varje gång du använder ditt lunchkort från Edenred hos en av våra partners, skänker vi pengar till Sverige för UNHCR. Dygnet runt, året runt. Men just nu vill vi göra mer. Krisen i Ukraina gör att vi under mars dubblar det vi annars skulle ha skänkt. Och eftersom Akelius Foundation i sin tur dubblar allt under samma period, blir effekten fyrdubbel. En ”vanlig” hundralapp från Edenred blir den kommande månaden värd 400 kronor. Så, ut och ät lunch! Köp en kaffe! Bjud en kompis på en semla! Hjälp oss att hjälpa Ukraina!

 

Du kan självklart också swisha pengar direkt till Sverige för UNHCR, numret är 123 129 50 21.

 

Foto REUTERS/Alexander Ermochenko

food and relief items in kenya during pandemic

Ett varmt tack till alla våra kunder, användare och partners!

Sedan vårt samarbete startade med Sverige för UNHCR hösten 2019, har vi till och med december 2021 kunnat bidra med 1 025 768 kronor. Vi är så tacksamma för att så många betalar sina luncher hos anslutna restauranger och matbutiker (markerade med gröna kartnålar i appen) då det ger oss möjlighet att hjälpa. Läget var akut på många platser i världen redan innan coronavirusets framfart. Att UNHCR:s vanliga arbete med att dela ut nödhjälp och skydda flyktingars rättigheter nu också omfattar kampen mot att stoppa spridningen av coronaviruset bland världens mest utsatta människor, gör allas vår hjälp viktigare än någonsin. Tack!

 

Läs om UNCHR:s arbete med covid-19 här.

 

Foto: UNHCR / Samuel Otieno

unchr david azia

Din lunch gör alltså skillnad!

Varannan sekund tvingas en människa fly undan krig, konflikter och naturkatastrofer. UNHCR finns på plats världen över med bland annat tält, mat, vatten och sjukvård. Totalt räknar man med att det idag finns ca 70,8 miljoner människor som har lämnat sina hem, ibland också land, bakom sig.

Nu kan du vara med och hjälpa dem. Varje gång du använder ditt lunchkort inom vårt nätverk bidrar vi till UNHCR:s verksamhet. Målet är att generera 200 måltider per arbetsdag vilket betyder ca 50 000 stycken per år.

I vår app MyEdenred hittar du alla anslutna handlare och partners.

Foto: UNHCR/David Azia

Foto: UNHCR/Adam Möller

Om UNHCR

UNHCR, FN:s flyktingorgan, leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse, bland annat genom att ge livräddande nödhjälp, skyddande av grundläggande mänskliga rättigheter och framtagande av lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

UNHCR grundades 1950 och är idag en av världens främsta humanitära organisationer med 10 800 anställda i 134 länder. UNHCR har belönats med Nobels fredspris 1954 och 1981.

Läs gärna mer på: sverigeforunhcr.se

Foto: UNHCR/Adam Moller