Vi är glada över att kunna bidra till en bättre värld genom UNHCR!

food and relief items in kenya during pandemic

Ett varmt tack till alla våra kunder, användare och partners!

Sedan vårt samarbete startade med Sverige för UNHCR hösten 2019, har vi till och med mars 2021 kunnat bidra med 664 690 kronor. Vi är så tacksamma för att så många betalar sina luncher hos anslutna restauranger och matbutiker då det ger oss möjlighet att hjälpa. Läget var akut på många platser i världen redan innan coronavirusets framfart. Att UNHCR:s vanliga arbete med att dela ut nödhjälp och skydda flyktingars rättigheter nu också omfattar kampen mot att stoppa spridningen av coronaviruset bland världens mest utsatta människor, gör allas vår hjälp viktigare än någonsin. Tack!

 

Läs om UNCHR:s arbete med covid-19 här.

 

Foto: UNHCR / Samuel Otieno

Foto: Roger Arnold

Din lunch gör alltså skillnad!

Varannan sekund tvingas en människa fly undan krig, konflikter och naturkatastrofer. UNHCR finns på plats världen över med bland annat tält, mat, vatten och sjukvård. Totalt räknar man med att det idag finns ca 70,8 miljoner människor som har lämnat sina hem, ibland också land, bakom sig.

Nu kan du vara med och hjälpa dem. Varje gång du använder ditt lunchkort inom vårt nätverk bidrar vi till UNHCR:s verksamhet. Målet är att generera 200 måltider per arbetsdag vilket betyder ca 50 000 stycken per år.

I vår app MyEdenred hittar du alla anslutna handlare och partners.

Foto: UNHCR/Mohammed Al Hasani

Foto: UNHCR/Adam Möller

Om UNHCR

UNHCR, FN:s flyktingorgan, leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse, bland annat genom att ge livräddande nödhjälp, skyddande av grundläggande mänskliga rättigheter och framtagande av lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

UNHCR grundades 1950 och är idag en av världens främsta humanitära organisationer med 10 800 anställda i 134 länder. UNHCR har belönats med Nobels fredspris 1954 och 1981.

Läs gärna mer på: sverigeforunhcr.se

Foto: UNHCR/Adam Moller