Friskvård genom jobbet

Ge dina medarbetare möjlighet att träna genom att erbjuda friskvårdsbidrag. Allt annat vore att motarbeta dig själv. Fysiskt välmående är inte russinen i kakan eller grädden på moset, det är allt. Att röra på sig förebygger ohälsa, skapar nya synapser (vi blir smartare), minskar stressnivåer och gör oss gladare. Skatteverket ger ditt företag möjlighet att ge varje medarbetare ett skattefritt friskvårdsbidrag för friskvårdsaktiviteter på hela 5 000 kronor per år. Just do it!

 

Vi jobbar med att skapa friska och motiverade medarbetare. Om du ser till att de tränar ser vi till att du slipper onödig administration.

 

Nu blir det äntligen enklare att hantera friskvårdsbidraget. Allt är digitalt och kan laddas på samma kort som vår lunchförmån (du kan alltså ha en eller två förmåner på samma kort). Kortet, som i grunden är ett Mastercard, har två plånböcker; lunchpengar dras från den ena och friskvårdsaktiviteten från den andra.

Vad är friskvårdsbidrag?

Friskvårdsbidrag är en form av personalvårdsförmån som arbetsgivare kan erbjuda sina anställda för att motionera. För att förmånen ska gälla måste den vara av ett ”mindre värde” och ”enklare slag”, samt vara tillgänglig för alla på arbetsplatsen. Friskvården i sig syftar till att den anställde ska kunna tillgodogöra sig en hälsosam livsstil genom motion av något slag.

 

Vad innebär ”mindre värde”?

Friskvårdsbidrag får ges skattefritt av arbetsgivaren för utgifter upp till 5000 kronor. Är friskvårdsbeloppet högre kommer överskjutande belopp att behöva beskattas av den anställde. Det är dock upp till arbetsgivaren att bestämma vad som är maxbelopp, 5 000 kronor är dock det högsta beloppet om det ska vara helt skattefritt för den anställde.

 

Det får friskvårdsbidraget användas till

Många använder sitt friskvårdsbidrag exempelvis till gymkort. Ett gymkort anses av Skatteverket vara av ”mindre värde” och ”enklare slag” upp till maxgränsen 5 000 kronor. Eventuellt överskjutande belopp beskattas av den anställde. Här kan du få mer tips på aktiviteter att använda ditt friskvårdsbidrag till. 

 

Vill man använda sitt friskvårdsbidrag till enskilda aktiviteter – såsom massagebehandlingar, golflektioner eller annan aktivitet måste fritidsaktiviteten vara godkänd av Skatteverket. Här kan du läsa mer om vilka aktiviteter du inte kan använda ditt friskvårdsbidrag till.

 

Kostnaden för den enstaka aktiviteten får heller inte överskrida mer än 1000 kronor per tillfälle. Går du på flera separata aktiviteter över ett år får den sammanlagda summan inte överskrida vad exempelvis ett vanligt årskort för ett gym kostar.

 

Hur ordnar jag med friskvård på min arbetsplats?

Genom att bli kund hos Edenred slipper du onödig administration och kan helt fokusera på att dina anställda börjar, eller fortsätter, träna för att kunna prestera sitt yttersta på arbetet.

 

Läs mer nedan om hur vi gör processen så enkel som möjligt för dig och alla anställda.

Digital hantering av friskvårdsbidraget

Oavsett om ni har en lunchförmån från oss eller inte, kan ni nu ha samma kort för att administrera friskvårdsbidraget. Alltså ett kort med två förmåner (eller en om ni föredrar det). Utlägg för friskvård tas från en av de två plånböckerna på kortet och kvittohanteringen är helt digital.

Kort och app

Arbetsgivaren har rätt att ge ett skattefritt bidrag på upp till 5000 kronor per anställd och år och de flesta följer Skatteverkets rekommendation när det kommer till aktiviteter som godkänns. Den anställde skickar kvitto för friskvårdsutlägget via vår app för godkännande.

Enklare administration av friskvårdsbidraget

Att samla fler förmåner på ett och samma kort är bra om man vill minimera administrationen och samtidigt ha en bra och digital överblick. Det är också enkelt för den anställde att få utlägg godkända och återbetalade.

Att bokföra friskvård har aldrig varit enklare

När alla utlägg är klara och godkända skapar du enkelt rapporter direkt på vår webb. Allt för att underlätta bokföringen av friskvård på jobbet.

Webb och app

Vi på Edenred vill bidra till ett mer hälsosamt liv, bland annat genom att göra friskvårdsbidraget enkelt att använda för både företag och anställda.

 

Ladda ner till iPhone
Ladda ner till Android

Kom igång redan idag!

Anslut ditt företag