Betalande kund och kassörska i cafémiljö

Edenred Lunchförmån

Vi jobbar med att skapa hungriga medarbetare. Bland annat genom att se till att de är mätta.
Anställda i kontorsmiljö

Sveriges bästa lunchkort!

Vår lunchförmån är i korthet ett kort från Mastercard som laddas med pengar. Kortet gäller på de flesta restauranger och caféer och i många matbutiker. Arbetsgivaren väljer både hur många månader per år den anställde har rätt till förmånen samt månadsbelopp och subventionsgrad. Vanligast är 11 månader per år och det rekommenderade beloppet som Edenred tar fram varje år (för 2021 är det 107 kronor per dag vilket är 2 354 kronor per månad).

En ovanligt god förmån!

Edenred Lunchförmån används av över 110 000 anställda och antalet växer. Restauranger och caféer över hela landet är anslutna och även många matbutiker. För varje köp som görs inom vårt nätverk, skänker vi pengar till UNHCR. Vi tycker helt enkelt att en god lunch ska göra gott på flera sätt.

  • Combined Shape Anställda
  • Arbetsgivare
  • Partner

Var attraktiv

Att ge sina anställda en bra lunchförmån gör dig till en omtyckt arbetsgivare.

Effektivare medarbetare

En bra lunch ger ofta ökad energi och bättre effektivitet.

Större lojalitet

Medarbetare som får bra förmåner stannar oftast längre hos sin arbetsgivare.

Ökad hälsa

Med en bra lunchförmån blir ofta både pausen och maten mer prioriterad.

Glädje

De anställda blir inte bara glada över förmånen i sig utan också av det sociala som förmånen oftast medför.

Du bidrar till en bättre värld

Varje gång vårt kort används för betalning av en lunch, skänker vi pengar till UNHCR. Läs mer här!

Välkommna fler gäster!

Över 110 000 använder vårt lunchkort som bara kan användas för köp av mat!

Snabb utbetalning

Du får pengarna insatta på ditt konto högst tre bankdagar efter transaktionen.

Samma kortterminal

Kortet från Edenred fungerar i din vanliga kortterminal.

Du hjälper oss att hjälpa

Varje gång vårt kort används för betalning av en lunch, skänker vi pengar till UNHCR. Läs mer här!

Du syns i vår app

På kartan i vår app får du en kartnål som visar var du finns vilket gör att helt nya lunchgäster hittar till dig!

Dekaler

Sätt upp våra dekaler på dörren och vid kassan så att gästerna ser att du tar emot vårt lunchkort!

Mina Sidor

Logga in för full koll på bland annat transaktioner med vårt kort, antalet återkommande gäster och snittpriset för luncher i din närhet.

Laboratorium

Alla våra anställda i Sverige får lunchförmånen. Vi tycker att det är så viktigt att de kan inte ens välja bort den. Vi subventionerar förmånen med 50% vilket betyder att upp till var tredje lunch blir gratis för de flesta. Vi har också friskvårdsbidrag genom Edenred. Så bra att ha det på samma kort som lunchförmånen. Enkelt för oss och för den anställde.

Becton Dickinson

Susann Hjelm

Lastbil med flyttlådor

Jag vill vara säker på att mina anställda kan äta en bra lunch. Lika viktigt är att de tar rast. En korv på stående fot är inte bra om man har ett fysiskt krävande jobb. Alla heltidare erbjuds förmånen och hela 90% tackar ja. Det är också ett sätt att behålla personal. Jag vill vara schysst mot mina anställda och räknar med att de är schyssta tillbaka. Den inställningen brukar både företaget, de anställda och våra kunder ha glädje av.

Movator

Kaj Koski

Lastbil på väg

Initiativet till Edenred Lunchförmån kom faktiskt från våra chaufförer. Vi har nu haft förmånen i snart ett halvår och det har fungerat väldigt bra. Att ha lunchpengarna på ett betalkort är smart, inte minst för chaufförerna som äter på många olika ställen.

Vivaldi

Petri Nyman

Tunnelbana

Vi har haft Edenred Lunchförmån ända sedan det hette – och var – Rikskuponger. En stor fördel är att kortet inte bara fungerar på restauranger och caféer utan också i många livsmedelsbutiker. Många föredrar matlåda, inte minst de som jobbar kvällar och nätter. Förmånen är, tillsammans med till exempel friskvårdsbidraget, viktig. Vi hoppas och tror att de tillsammans ger våra medarbetare en bättre hälsa och en känsla av omtanke.

MTR

Lennart Sjöqvist

Skönhetssalong

Hos oss tackar drygt 80% ja till förmånen. Eftersom kortet är ett vanligt betalkort ger det verkligen utrymme för olika lunchvanor. Smidig app också med tydlig information. Vi har nyligen också börjat med friskvårdsbidrag genom Edenred. Så bra att de anställda inte behöver ligga ute med pengar, har ett och samma kort för lunch och friskvård och att vi slipper all kvittohantering. Högt betyg till er kundtjänst också!

Wella

Therese Nilsson

Bankmöte

Lunchförmånen är en av Collectors populäraste förmåner och uppemot 80% av våra medarbetare väljer att nyttja den. Passar dessutom alla, både de som äter ute och de som gör lunchlåda. Vi har alltid strävat efter att vara en attraktiv arbetsgivare och där har lunchförmånen varit självklar sedan Rikskupongernas tid. Ett plus är att man numera kan betala via mobilen.

Collector Bank

Emelie Langervik

Mobil med app interface

Allt finns i appen!

I appen MyEdenred Sweden kan du ha full koll på dina lunchpengar. Här ser du bland annat saldo, senast gjorda transaktioner och en karta med alla anslutna matställen. Du kan också spärra kortet direkt i appen om du råkar tappa det och på din profilsida kan du enkelt uppdatera dina kontaktuppgifter så att du inte missar viktigt information från oss.

App Store iconGoogle Play icon

Har du frågor?

Vi hjälper dig gärna! Klicka nedan för att komma till vår kundservice.

Till kundservice